U leest...

geen categorie

De kiezer heeft altijd gelijk, helaas niet in Langedijk.

Burgerparticipatie in Heerhugowaard staat op een peil waar ze in Langedijk nooit aan zullen kunnen tippen. Dat is tenminste de indruk die je als lezer van de Alkmaarse krant krijgt bij het lezen van het artikel “Ontwerpfestival voor oude centrum”.

Enige tijd geleden sprak ik daarover al eens met de voorzitter van de werkgroep Democratische Interactie en Participatie, René Schoemaker, die het participatieproces bij Centrumwaard begeleidt. Als je als bewoner van de wijk Broekrijk meemaakt hoe onze lokale bestuurders de participatie voor het Rodeoterrein hebben opgezet, waarbij de helft van de wijk buiten schot blijft als het op meepraten aankomt dan kan je toch eigenlijk niet wachten op het moment dat je eigen gemeente opgaat in Dijk en Waard.

Liefst nog gisteren dan vandaag, laat staan pas per 1 januari 2022, want voor die tijd heeft Lokaal Dijk en Waard het Rodeoterrein al lang en breed verkwanseld aan projectontwikkelaar Vink Bouw.

Mij was na het gesprek met Schoemaker al meteen duidelijk dat als het op burgerparticipatie aankomt en je moet in november een keuze gaan maken tussen een lokale partij die zijn burgers serieus neemt of een partij als Lokaal Dijk en Waard, die met een wethouder Jongenelen niet meer weten in te brengen dan een wethouder die niet alleen een parodie is op die functie als ook op zichzelf, de keuze niet moeilijk zal zijn. Dan is voor mij de keus niet moeilijk.

De Dijk en Waard Onafhankelijke Partij (DOP), tot voor kort HOP, is een partij die in Heerhugowaard alweer veertig jaar ervaring heeft opgedaan met besturen, maar vooral ook kan bogen op goede korte lijnen en contacten met de burgers. Dat staat in schril contrast met het bij elkaar geraapte zooitje van Hart voor Langedijk/D66, Kleurrijk Langedijk en Dorpsbelang Langedijk die als bestuursgeile palingen kronkelen in een emmer snot om toch maar baantjes binnen te halen en te houden en daartoe een nieuwe glibber partij op hebben gericht met de naam Lokaal Dijk en Waard.

Schijt hebben ze aan wetgeving en ze staan zeker niet open voor kritische burgers. Burgers houden ze op afstand door ‘zogenaamde’ burgerparticipatie af te schuiven op nog glibberige zakkenvullers als projectontwikkelaars. 

Hoe het anders kan lezen we vandaag in een goed artikel van Roel van Leeuwen in de Alkmaarse krant! 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Archief