U leest...

geen categorie

Eigen kruispunt eerst!

Het is altijd weer spannend als het Langedijker Nieuwsblad op de deurmat valt, want wat houdt onze columnist deze week weer bezig? 

In week 42 was onze columnist, Ben Wansink, de sterreporter van ons lokale suffertje en had hij een onderhoud met verkeerswethouder Nils Langedijk over de verkeersveiligheid. Die verkeersveiligheid is in Langedijk een heikel punt en je zult het maar in je portefeuille hebben. Het barst van de gevaarlijke verkeerspunten in Langedijk die over een periode van vijftig jaar zijn ontstaan. In de vaart der volkeren moest Langedijk over al die jaren groeien en daarbij werd er geen rekening gehouden met het feit dat een groot deel van al die nieuwe bewoners buiten de eigen gemeente hun werk hadden.

In al die jaren is er aan de ontsluiting van Langedijk weinig gedaan en uiteindelijk zullen de dorpen in Langedijk ook niet beter ontsloten kunnen worden. Oostelijk zijn er maar drie ontsluitingen en westelijk maar vier.

De gemeente is de afgelopen jaren aan de gang gegaan om gevaarlijke punten aan te pakken. Dat kost niet alleen tijd het kost ook nog eens heel veel geld. Dat zal onze razende reporter Wansink toch wel uit het gesprek met de wethouder hebben moeten opmaken. In het weekend na publicatie van zijn diepte-interview vond er nog een ernstige aanrijding plaats bij woonwijk Westerdel met de Westelijke Randweg. Bij de rotonde Papenhorn zijn de fietsers ook regelmatig de klos. Kortom er zijn nog wel meer plekken die niet veilig zijn.

In week 43 is de zichzelf benoemde dorpsdichter Wansink de columnist van dienst bij het Langedijker Nieuwsblad en wat blijkt . . . hij is ernstig geschrokken van een ongeluk op een gevaarlijke kruising nabij zijn huis en prompt wil deze ‘Lief Langedijker’ kwezel dat zijn kruispunt als eerste wordt aangepakt. Zou mooi en zeker een kwalitatieve verbetering zijn als ze bij het Langedijker Nieuwsblad tot het inzicht kwamen dat het met onbevaren volk slecht zeilen is!

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Archief