U leest...

geen categorie

Toen was stilte er nog heel gewoon!

Kievit en Grutto nog gewoon in het Oosterdelgebied aanwezig.

Zeventien jaar geleden maakte ik veel foto’s in het Oosterdelgebied waar ik met mijn kano door heen voer. Je kwam in die tijd alleen nog tuinders tegen die er werkten en soms een zwarte en roet uitstotende rondvaartboot. Tuinders zijn nu nog maar sporadisch te zien in het gebied, maar daarvoor in de plaats kwamen huurders voor de eilanden en ook de rook en roet uitstotende rondvaart bleef. Hij kreeg wel een andere naam want een zaadveredelingsbedrijf zag er brood in om haar naam aan de boot de rook en de roet te geven.

Veel scholeksters en grutto’s hielden het voor gezien op het moment dat ook adoptanten in grote hoeveelheden tot het gebied werden toegelaten.

Met de komst van de adoptanten erbij was het gedaan met de rust voor de vogels. Vanaf die tijd begonnen ook de walkanten nog wat duidelijker weg te zakken in het water, maar daar is de natuur volgens de bestuurders schuldig aan. Het beleid is er daarom volledig opgericht om alle natuur de komende jaren nog meer terug te dringen, want het Oosterdel dat is een pareltje waar alleen toeristen en bewoners van Dijk en Waard nog thuis horen.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Archief