U leest...

geen categorie

Trouwambtenaar aan de Dijk en Waard gezet!

Dat viel vanmorgen te lezen in het Langedijker suffertje en eerlijk is eerlijk het verbaasde me niets om te horen hoe ze in Langedijk met trouwe trouwambtenaren omgaan. Het past helemaal in het plaatje van een bestuur dat alleen maar bezig is zichzelf zo verdienstelijk mogelijk naar buiten te presenteren. Bij het afscheid van de raad werd er weer volop goede sier gemaakt met ridderordes en penningen van verdiensten voor een stel onbenullen waar je broek bij afzakt. Dat staat dan in schril contrast met iemand die na 46 jaar door de werkgever per mail wordt bedankt omdat ze binnenkort 70 wordt. Dat riekt niet alleen naar onbehoorlijk gedrag, maar lijkt ook wel heel erg op leeftijdsdiscriminatie. Misschien iets voor de seniorenpartij om aan te pakken, want waarom moet iemand die plezier in haar werk heeft eruit omdat ze zeventig wordt?

Recent ontving ik een reactie van de plaatsvervangend burgemeester die me schreef; “Ik zou het gewaardeerd hebben als je je werkelijk in mij en hoe ik hier graag had willen blijven, had verdiept. Dan had je het vast anders geformuleerd!”

Ik heb na vanmorgen de indruk dat ik het toen niet beter had kunnen formuleren en misschien dat ik zelfs wat nalatig ben geweest door me beschaafd uit te drukken.

Het is wel te hopen dat ze in Waard die lui van Dijk kort gaan houden, want veel bestuurlijke cultuur zullen ze niet gaan inbrengen in het geheel.

Vier jaar geleden hadden ze bij Hard voor Langedijk een lijsttrekker die na de verkiezingen aangaf zijn keutel te willen intrekken en bijna vier jaar later flikt die klotenklapper weer hetzelfde. Je mag je handen dicht knijpen als je met zo’n figuur geen zaken hoeft te doen, om maar niet eens te spreken over de mogelijkheid dat hij een website voor je zal gaan bouwen, want kan je rekenen? Reken dan vooral niet op Kloris!

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Archief