U leest...

geen categorie

Verscheidenheid in de eenheid en eenheid in de verscheidenheid is de grondslag van het schone.

De start van de gemeente Dijk en Waard is de raad van Langedijk € 143.000,– waard, want de inwoners en de ondernemers zijn de motor van gemeente Dijk en Waard vinden zij. Want zoals CDA-raadslid van Verseveld ons wilde doen geloven hoort bij een goed einde ook een goed begin. Daarmee is zij één van de eerste van de grote reeks raadsleden die vindt dat zij uitermate goed hebben gefunctioneerd. Volkomen voorbijgaand aan de reden dat Langedijk en Heerhugowaard in elkaar op moeten gaan tot de gemeente Dijk en Waard.

Financieel wanbeleid heeft de beide gemeenten tot elkaar gedreven en dat moet blijkbaar gevierd worden door nog maar weer eens extra diep in de lege gemeente portefeuille te duiken en onze schuld nog weer wat hoger te laten oplopen.

Je kan je als toekomstig inwoner van Dijk en Waard afvragen wat “een vliegende start”, zoals burgemeester Kompier dat deze nieuwe gemeente toewenst, precies zal betekenen.  In principe zullen alleen de naamborden van de verschillende dorpen in de nieuwe gemeente veranderen. In plaats van Langedijk of Heerhugowaard zal er onder komen te staan “Gem. Dijk en Waard”. Voor de inwoners zullen verder de gemeentelijke lasten alleen maar hoger worden dan ze nu zijn en dat is op zich niet zo verbazingwekkend als je dat afweegt ten aanzien van de kwaliteiten van onze gemeentelijke bestuurders en raadsleden. Machtspolitieke spelletjes zullen niet anders worden dan zoals ze vandaag de dag al worden gespeeld. Het enige dat op dit moment al is veranderd zijn de namen van de politieke partijen, maar daar hoeven we toch geen anderhalve ton voor te investeren om dat te vieren. Natuurlijk ‘WE’ doen het om al die armlastige verenigingen, die het cement van onze samenleving vormen, te ondersteunen.

Alleen die gotspe al uit de monden van onze ‘dierbare’ raadsleden is tekenend. In de afgelopen jaren zijn die verenigingen financieel door die raadsleden en Colleges tot op het bot uitgekleed geworden en nu willen we nog even goede sier maken met de komende gemeenteraadsverkiezingen in aantocht?

Sodemieter toch met zijn allen even lekker op.

Die verenigingen gaan het onder de huidige omstandigheden echt niet redden. Om die te redden heb je raadsleden en bestuurders nodig die er een lange termijnvisie op na houden en verder kijken dan de vier jaar waar ze voor gekozen zijn.

Laat dat stomme feest van onbekwaamheid maar gewoon zitten en besteed het geld, bijna een half miljoen als je Heerhugowaard en Langedijk bij elkaar optelt, om de verenigingen een financiële injectie te geven waardoor ze het in ieder geval nog een tijdje uit kunnen zingen, zonder nu beslag te leggen op de bestuurders van die vereniging om in een korte periode iets te moeten organiseren om het smoel van de bestuurders te faceliften.

Het is al lastig genoeg om bestuurders voor verenigingen te strikken, dus ga ze nu niet voor een korte periode opzadelen met de organisatie van een feest dat totaal niet een feest is, maar gebruik het geld om het die bestuurders van de verenigingen de komende jaren wat makkelijker te maken.

En als je dan nog geld over hebt investeer dat dan in kunst-, cultuur- en natuureducatie voor de jeugd, zodat tegen de tijd dat de jeugd aan het bestuurlijke roer komt we tenminste bestuurders hebben die creatief en met verantwoordelijkheid voor de natuur zijn opgegroeid, want verscheidenheid in de eenheid en eenheid in de verscheidenheid is de grondslag van het schone.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Archief