Ze zeggen wel dat je de duivel niet zwarter moet maken dan hij al is, maar . . . . .               

Het nieuwe gemeentebestuur van Dijk en Waard begint al heel snel na haar ontstaan haar uiterste best te doen om de afstand tot de bevolking te vergroten.

Het gros van de wethouders verschuilt zich achter een organisatie die werkt onder de schuilnaam ‘bestuurssecretariaat’ waarvan in ieder geval nu al duidelijk is dat dit orgaan zo goed als dood is of in ieder geval blijk geeft niet te werken. In de praktijk komt het er op neer dat we daardoor zitten opgescheept met een College dat alleen maar in de pers verschijnt voor een fotomomentje en verder weinig laat zien of horen.

Om het allemaal nog wat meer op afstand te zetten heeft men raadsonderdelen verspreidt over de gemeente, zodat je als burger wel bijzonder mobiel moet zijn om dat zooitje plucheplakkers te kunnen volgen.

De nieuwe manier waarop onze gemeenteraad haar burgers bij het bestuur betrekt

Het naluisteren of kijken van die bijeenkomsten is al helemaal niet meer mogelijk. Niet tijdens, maar ook niet een dag of zelfs twee dagen daarna blijf je in het ongewisse wat of de lui nu weer allemaal ‘democratisch’ hebben besloten.

Het kleeft wel een beetje aan deze voorzitter. Lijsttrekker, hielenlikker, wegloper.

Heel Nederland staat op zijn kop over een dictator Poetin, maar op hetzelfde moment is men Dijk en Waard blijkbaar aan het inrichten volgens Poetinmodel. 

Een onbereikbaar bestuur, een ambtelijke organisatie in een ivoren toren en een volledige minachting van openbaarheid van bestuur.

Geef een reactie