Wir haben es nicht gewußt!

Gisteravond was er wederom niets van de raadsvergadering van Langedijk te volgen en op mijn vraag vanmorgen aan de raadsgriffie wanneer het verslag is terug te zien of te horen, kreeg ik als antwoord; “Het beeld- en geluidverslag wordt in de loop van deze dag door een externe partij op de website geplaatst.”

Nu heb ik altijd gedacht dat de raad van Langedijk uit 9 partijen bestond, maar het blijken er met de externe partij erbij toch tien te zijn. Welke Langedijkers zullen daar hun stem op hebben uitgebracht? Hoe ziet/zag hun verkiezingsprogramma eruit?

De raad moet volgens de krantenkop nog flink in de buidel hebben getast voor het project “Langedijk ontwikkelt met water”. Doorvaarbaarheid MOET volgens de verkiezingsprogramma’s van al die negen partijen. In Langedijk rolt het geld dan ook niet het wordt gewoon in het water geflikkerd en dat gebeurt op de stiekeme Langedijker manier zonder dat de bevolking daar op het moment dat het weggegooid wordt er toehoorder bij kan zijn.

Het zal geen lange vergadering zijn geweest, want volgens het verslag somde wethouder Ad Jongenelen op wat er al ‘wel’ was gebeurt. De minkukel heeft na twee jaar pluche nog niets weten te realiseren. Hij beloofde wel een duidelijk vaarbeleid, iets dat twee jaar geleden ook in bijna alle verkiezingsprogramma’s was te lezen. Ter geruststelling van zijn fractievoorzitter die aanpak vroeg van het ‘hufterig gedrag’ op de Langedijker wateren kwam hij met de geruststellende woorden en ik citeer Nieuwsbederf voor wat het waard is; “We gaan met elkaar kijken welke maatregelen er passend zijn, we moeten voorkomen dat het uit de hand loopt.”

Jongenelen gaat na twee jaar pluche eindelijk eens kijken naar iets dat misschien wel uit de hand kan lopen! Die denkt echt dat Langedijk het slaapdorp van Heerhugowaard is. Het is al lang en breed uit de hand gelopen, zo erg zelfs dat het dreigt te escaleren, maar wees gerust deze wethouder gaat er binnenkort naar kijken. Dat zal wel gebeuren als hij over drie jaar geniet van zijn wachtgeldregeling en hij thuis uit zijn middagdutje ontwaakt en de gevolgen van zijn nooit tot stand gekomen beleid op het regionale nieuws ziet.

De negen interne en de ene externe partij hebben er nog steeds vertrouwen in dat de gevolgen van hun gelduitgaven pas na deze zittingstermijn aan het licht zullen komen.

Na hen de zondvloed.

Geef een reactie