Het weekje Dijk en Waard overziend.

Wie de lokale politiek zo’n beetje volgt en daartoe ook de gemeentelijke pagina’s in het lokale wekelijke suffertje volgt, liep deze week op de voorpagina aan tegen een ‘introductie’ interview met de nieuwe wethouder Ester Leibbrand. Voor dit diepte-interview heeft de afdeling communicatie de voormalig sterreporter, thans communicatiemederwerker Dijk en Waard, uit de Rodi Mediastal laten uitrukken. De transparantie van deze nieuwe seniorenvertegenwoordigende wethouder spat van het krantenpapier;

  • ze kent de uitdagingen en valkuilen.
  • aan zelfvertrouwen geen gebrek
  • ze zal ook bij lastige zaken de leiding nemen.
  • wat je ziet is wat je krijgt.
  • er gaat nu een frisse wind waaien op de Parelhof.
  • ze begrijpt de inwoners van Dijk en Waard.
  • er liggen uitdagingen.
  • gaat in gesprek met belanghebbenden.
  • ze is benaderbaar en zichtbaar.
  • ze heeft ervaring als ondernemer, toezichthouder, bestuurder en vrijwilliger.

Dijk en Waard lijkt naar haar idee hiermee een grote stap voorwaarts te hebben gemaakt. Inhoudelijk over haar portefeuille heeft ze nog niets te melden laat staan over het hebben van een visie. Daar zal ook wel niet door de sterreporter naar gevraagd zijn, want dat is binnen bestuurlijk Dijk en Waard niet aan de orde. Op Linkedin legt de sterreporter van de afdeling communicatie dat ook uit; “Politici, ook lokale, weten altijd precies wat ze willen communiceren en vooral wat niet. Dat kan soms een taaie klus maken om er een leuk en leesbaar interview van te maken.”

“Ik heb haar verhaal opgeschreven en het uiteraard even aan haar laten lezen en ze is er blij mee. Net als ik!”

Het geluk kan deze week niet op.

Dinsdagavond mocht die malloot van PLUS50 zijn inspraak houden over de naamgeving van vier bruggen en hij begon met een lesje geschiedenis voor de raadsleden en liet vooral ook weer blijken van zijn santé niet te weten. Trots vertelde hij dan ook dat de ‘Lepelaarbrug’, in werkelijkheid de brug in de straat met de naam Lepelaar in 2016 zou zijn geschonken door de NH1816. Werkelijkheid was de brug toen al tien jaar oud. Verder was hij in de historie van Langedijk Waterrijk gedoken en dan maak je ook al geen beste beurt, want afhankelijk van het zittende bestuur wordt daar vaak de geschiedenis weer op aangepast.

Muts Kloosterboer van LokAal Dijk en Waard opperde een naamgeefcommissie in het leven te roepen om die bruggen een naam te geven, alsof er niets belangrijkers te doen is. Voor hulpdiensten wordt het er in dat geval niet beter op, want Tomtom en andere routeplanners zijn ingesteld op straatnamen en niet op brugnamen. Hoeveel naamloze bruggen zal Dijk en Waard hebben en gaan we die allemaal benoemen?

Blij werd ik afgelopen dinsdagavond van de dames Grim, Ajouaau en Bosscher bij de behandeling van de Wijziging verordening Jeugd en Wmo. Goed om te zien dat er nog wel mensen in de raad zijn die op de hoogte zijn met de problematiek die speelt. Wat dat betreft zou de heer Mandersloot van Senioren Dijk en Waard daar wel eens een voorbeeld aan kunnen nemen en beter beslagen ten ijs komen. De week vloog voorbij en de volgende komt er al weer aan.

Geef een reactie