Veranderend dorpsgezicht 32.

Of hoe de toekomst met de Lokaal Dijk en Waard-wethouder Nils Langedijk eruit gaat zien!

Binnen de combinatie van de drie partijen Dorpsbelang Langedijk, Kleurrijk Langedijk en Hart voor Langedijk/D66 lijkt het erop dat de leiding van de samenvoeging tot Lokaal Dijk en Waard stevig in handen is genomen door de voormalige partij Hart voor Langedijk.

Vervolg onder de foto.

Van Els Nieuwland en Karin van der Vliet, de voormalige bruidsmeisjes van de Dorpsbelang Langedijk oprichter Ger Nijman is niets meer vernomen sinds ze in de raad van Dijk en Waard zitting hebben.

Met het vrijdagmorgen overleg tussen de Lokaal Dijk en Waardwethouders en hun fractievoorzitter Lea van der Zee lijken ze de touwtjes strak in handen te hebben. De ‘clitorisklakker’ Floris de Boer maakt zich schijnbaar alleen nog druk om zichzelf zodanig te profileren dat hij in verschillende publieke baantjes waar hij op aast voldoende gemeenschapsgeld naar zich toe harkt dat hij tijd heeft om T-shirts te bedrukken.

Opvallend als je de kieslijsten waterschap en provinciale staten doorloopt is het aantal Dijk en Waard raadsleden dat hogere ambities lijkt te hebben. Er zijn er ook die als lijstduwer voor hun eigen partij op zo’n lijst staan, maar dat je aansluit bij andere partijen dat blijft vreemd. En dat je als ‘gebiedsmanager natuurmonumenten’ een wethouder ondersteunt die het landelijk gebied ten westen van Noord- en Zuid-Scharwoude wil verstedelijken, zegt meer over de persoon en persoonlijke ambities dan over het behartigen van de belangen van de inwoners.

De relatie van Dorpsbelang Langedijk en Hart voor Langedijk was richting Kleurrijk Langedijk altijd al ambivalent, dat ze op het eind van de rit toch in de combinatie mochten aanschuiven was eerder bedoeld om veel zetels te halen dan om prettig met ze samen te werken. De relatie Nieuwland en Kloosterboer was vanaf het begin in de Langedijker raad niet goed na een persoonlijke aanval in de Langedijker raad van Kloosterboer op Nieuwland.

Kloosterboer lijkt op dit moment binnen de fractie volledig monddood gemaakt en zit schijnbaar haar tijd volledig uit al was het maar vanwege de vergoeding die een raadslid eens per maand ontvangt. Van de kleurrijkers Bakkum en Van der Wel zullen we ook niks meer horen. Kleurrijk Langedijk heeft zich letterlijk verstikt in het Hart voor Langedijk bolwerk. Van hen zullen we ook totaal geen kritiek horen op hun eigen wethouders Langedijk en Rep, terwijl er wel het één en ander op valt aan te merken.Het zal wel de angst zijn om de gebeten hond van Rep te worden, want als er toch één persoon is die niet tegen kritiek kan dan is het Rep wel en wee, je het wel doet! Het olifantje Rep lijkt wat dat betreft niet erg vergevingsgezind als je zo links en rechts hoort hoe hij over zijn plaatsing op de CDA-kieslijst spreekt. Terwijl ze hem daar toch op de juiste waarde, een dertiende plek, hebben ingeschat.

De oprichter en roerganger van Dorpsbelang Langedijk, Ger Nijman, verliet als een Kapitein Francesco Schettino vroegtijdig, na 12 jaar kiezersbedrog, zijn zinkende schip en al wat Dijk en Waard rest is een lokale partij die slechts enkel en alleen het eigen belang dient. ‘Hard voor Dijk en Waard’ is een naam die hen beter past dan LokAal Dijk en Waard.

 

Geef een reactie