Mevrouw Kaag,

Wat is het toch ontzettend vervelend voor u en uw gezin. Eerst een man met een fakkel bij uw huisadres, onder toezicht van camera’s, voor de deur. En dan al die bedreigingen en scheldpartijen via de sociale media. Een onwerkbare en leefbare situatie voor u en uw gezinsleden, terwijl u het allemaal zo goed bedoelde bij u aantreden in 2017.

Een nieuw bestuur en even niet meer met die onbetrouwbare Rutte in een nieuwe regering. Kortom D66 onder uw leiding zou een omslag maken die Nederland nog niet eerder meemaakte. Er gloorde hoop voor de Groningers in hun bouwvallen en zeker ook voor al die ouders die waren gedupeerd door het toeslagen schandaal. Alleen de boeren kwamen er bekaaid vanaf, want Rob Jetten die maakte met hen Korte Metten. Dankzij u en uw partij kregen we een stabiel nieuw kabinet en een ‘nieuwe open manier’ van besturen maakte een aanvang.

Voor de ouders die zijn gedupeerd door de opeenvolgende kabinetten Rutte veranderde er niets. Met grote regelmaat deurwaarders op de stoep, volop in de schuldsanering en voor de kinderen een getekende jeugd door armoede. Het staat in geen enkele verhouding tot het leed dat u is aangedaan horen we nu uw oudcollega’s in Den Haag melden, want uw leven is voorgoed verpest, iedere dag bewaking en nu ook nog eens zomaar zonder werk. U heeft natuurlijk wel een goede wachtgeldregeling, maar daarmee heeft u nog niet die goede sociale contacten die de toeslagenouders hebben. Zij spreken met grote regelmaat met mensen van de sociale diensten, terwijl u voor iedere stap buiten de deur afspraken moet maken over uw veiligheid. Dat sociale isolement is echt vreselijk voor u. Geen fakkeldragers meer op de stoep en op sociale media weer snel vergeten.

De Nederlanders zouden toch met zijn allen enorm veel medelijden moeten hebben met een vrouw als u die van al haar goede voornemens en beloftes er niet één heeft kunnen waarmaken. Die Groningers en die toeslagenouders zijn ondanks uw beloftes toch maar een stuk beter uit met hun situatie waardoor ze met grote regelmaat nog heel lang in het nieuws zullen komen.

U gaat in ieder geval de geschiedenis in als het zinderende voorbeeld van een politicus die heeft bewezen dat goed praten stukken moeilijker is dan goed praten.

Geef een reactie