“Eén foto zegt meer dan duizend woorden”

Wat soms wel prettig is, dat is het feit dat de Alkmaarse krant geen geld meer schijnt te hebben om journalisten voor hun schrijfwerk te betalen en daarom grote kopteksten hanteert en even zo grote foto’s.

Afgelopen donderdag stond er weer een levensgrote foto van een informatie-avond voor bewoners in Sint Pancras in de krant. De foto werd gemaakt naar aanleiding van een vraag van de burgemeester Compier of mensen hun hand wilden opsteken als zij bij Alkmaar wilden horen.

En wat blijkt linksboven, achter in de zaal, zit tante Annie kloosterboer, “barre An”, van Kleurloos Langdijk. Wie goed kijkt ziet dat zij haar hand opsteekt, niet om naar u als lezer te zwaaien, maar gewoon om aan te geven dat ze wil dat Sint Pancras naar Alkmaar gaat.

Hoe is het mogelijk dat je raadslid bent voor de gemeente Langedijk, voor alle Langedijkers dus, en dat je dan je hand durft op te steken als het gaat om Langedijk uit elkaar te halen.

Ik heb haar in het verleden al eens aangemeld bij het meldpunt bestuurlijke integriteit en ik vraag me af of het weer niet eens tijd wordt dit weer te doen, want dit riekt naar kiezersbedrog.

Een andere opmerkelijke kandidaat op de foto, altijd dicht in de buurt van een uitgang is de zichzelf benoemde kritische azijnpisser van voorheen Stichting Burgerbelang Langedijk, Rob Planken.

Met Bart Muurling de man die aanstuurde op samengaan met Heerhugowaard, omdat ze daar een burgemeester zouden hebben die wist hoe democratie behoort te zijn. Op de foto steekt hij schuchter de rechterhand omhoog om toch alsjeblieft naar Alkmaar te mogen. De foto geeft in ieder geval wel duidelijk weer waar Kloosterboer en Planken toe behoren; de DRAAIKONTEN van Sint Pancras!

Bij de Alkmaarse krant huldigen ze tegenwoordig het principe “één foto zegt meer dan duizend woorden” en dat kan soms wel verrassen en het vult lekker. 

Geef een antwoord