U leest...

geen categorie

Een goede vriend vaart altijd achter je!

Het leek er afgelopen woensdag sterk op dat Museum Broekerveiling een proefvaart hield met een voor hen ‘nieuwe’ rondvaartboot in het Oosterdelgebied.

De proefvaart op het Poddedel.

Bewegende beelden van de proefvaart laten zien dat zij met hun nieuwe schuit de 6 kilometer per uur aan toegestane snelheid achter zich willen laten. De kruissnelheid van het schip lag bijna tegen het dubbele aan, zo rond de 10 – 12 km.

In de tijd dat de oude rondvaartboot zijn ronde doet, maakt deze boot 2 tochten.

In verhouding met de snelheid die adoptanten in het weekend hanteren is deze snelheid alleszins nog redelijk te noemen en gelet op het feit dat de beheerder van het gebied dit allemaal vanuit hun financiële gedachtengoed ondersteunen, zet Museum Broekerveiling haar eerste stappen om het gehele Oosterdelgebied in de toekomst naar hun hand te zetten.

Het zal niet zolang meer duren of Staatsbosbeheer, Veldzorg en Museum Broekerveiling zullen bij de gemeente Dijk en Waard aankloppen voor financiële ondersteuning om hardhouten damwanden om de akkers te kunnen slaan, zodat het museum in de toekomst ook met de verhuur van speedboten en waterscooters kan beginnen.

De ‘nieuwe’ boot aan de steiger.

De afgelopen woensdagmiddag werd door het museum benut om nieuwsgierige bezoekers alvast een kijkje te laten nemen op hun mogelijke ‘nieuwe’ aanschaf waarmee zij een eerste stap zetten richting de nieuwe en snelle vaarroutes die Langedijk met water aan het ontwikkelen is. Ondertussen stelt het bestuur van de Stichting Veldzorg alles in het werk om het haar huurders lastig te maken om hun hobby uit te oefenen en rekent erop blijkbaar op het gebied op korte termijn huurder vrij te hebben, zodat er geen filmpjes meer kunnen verschijnen van te hard varende vrienden in hun gebied.

Onder keurende ogen werd de boot geïnspecteerd.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Archief