Lokale, zich onafhankelijk noemende, partij in Dijk en Waard volkomen ongeloofwaardig.

Afgelopen vrijdag passeerde ik het huis van gemeenteraadslid Jan Kramer die zijn vesting vol had hangen met affiches van hemzelf en vlaggen van de politieke partij BBB.

Op zich verbaasde het mij niet om te zien dat Jan weer aast op een politieke functie. Dat deed hij in het verleden wel vaker, soms met succes, maar vaak ook niet. Zo was hij in 2006 kandidaat wethouder voor het CDA in Langedijk tot onderzoeksbureau BING aangaf dat hij daar toch niet de meest geschikte persoon voor kon zijn.

Hij stapte wel inmiddels succesvol over naar ‘Dijk en Waard Onafhankelijke Partij’ de grootste partij in die gemeente en een partij die ONAFHANKELIJKHEID in het vaandel heeft staan, maar hoe betrouwbaar is deze partij wat betreft ONAFHANKELIJKHEID.

Wat is ‘onafhankelijkheid’ als leden van je partij die in de gemeenteraad zitten gelieerd zijn aan een andere partij? Zijn alle leden van die partij en haar kiezers dan ook meteen stemmers op BBB? Democratisch gezien is dat natuurlijk hun volste recht, maar is het wel democratisch om ONAFHANKELIJKHEID in je vaandel te dragen en dat niet te zijn.

Democratisch gezien riekt dat naar KIEZERSBEDROG! Met de verkiezingen voor de deur verleent Dijk en Waard Onafhankelijke Partij een slechte dienst aan onze democratie.

Jan Kramer kunnen we niets verwijten, dat is een pluchegeilneef die op alle mogelijke manieren aan een zetel probeert te komen, maar de selectiecommissie van de DOP heeft of haar wek niet goed gedaan of is van het begin af aan bezig geweest met kiezersbedrog.

Dat moet blijken of er volg een vervolg aankomt.

Geef een antwoord