Massa is kassa!

Vandaag konden we in de Alkmaarse krant lezen dat Fysio-Langedijk afziet van een verhuizing naar Welgelegen in Broek op Langedijk. Na vijf jaar trekken aan een dood paard om de vergunningen rond te krijgen, trekt Fysio-Langedijk de stekker eruit. De bouwval aan de Stationsweg blijft de komende jaren nog wel een doorn in het oog van de Broekers. Na de tegenwerking van de Langedijker politiek van Kleurrijk Langedijk, Dorpsbelang Langedijk en VVD laten ook de lokale politieke partijen van Dijk en Waard nu hun kop hangen.

Opvallend is wel dat de politieke lokale partijen zich ondanks verkiezingsbeloften niets gelegen laten liggen aan hun beloftes de dorpse identiteit van de voormalige dorpen in stand te houden, nog even los van maatschappelijk sociale aspect dat Fysio-Langedijk tot vijf jaar geleden in Broek innam.

Peter Gillis

LokAal Dijk en Waardwethouder Nils Langedijk die, als hij geen dienstauto heeft, met grote regelmaat op zijn fiets richting de Parelhof gaat en daarbij twee keer per dag langs het verkrottende pand fiets, is het blijkbaar een rotzorg. Een beeldbepalende gevel met daarboven maar vijf appartementen is veel te kleinschalig om de pers mee te halen en om zijn aanzien te vergroten. Voor deze ‘Peter Gillis’ van het Dijk en Waardcollege tellen slechts voor woningen de honderdtallen en als het op voorkeurstemmen aankomt; de duizendtallen.

Tekst loopt onder foto door.

Broekers zullen voor hun fysio de komende jaren naar Noord-Scharwoude moeten en dat allemaal dankzij GroenLinks/PvdA, LokAal Dijk en Waard, ChristenUnie, Dijk en Waard Onafhankelijke Partij en Senioren Dijk en Waard. Partijnamen die we bij de komende verkiezingen beslist niet moeten vergeten en als we vooruit willen we er vooral niet op moeten stemmen. Ze zullen er via hun gratis pagina’s in het wekelijkse Dijk en Waardsuffertje alles aandoen om hun negatieve beleid zo rooskleurig mogelijk te verkopen. Dat zal ook wel de reden zijn geweest dat een voormalig Rodi-medewerker is aangetrokken om hun daden naar de bevolking tot ‘haagse bluf’ op te kloppen. Om dat allemaal te perfectioneren mogen de bewoners sinds kort een enquête op de site van de gemeente invullen om de pagina’s te ‘verbeteren’. De suggestieve vraagstelling laat op geen enkele manier ruimte voor opbouwende kritiek, maar druipt van de zelfgenoegzaamheid van de opsteller van de enquête.

Verder valt uit de vraagstelling op te maken dat de afdeling communicatie lijkt aan te sturen op nog meer pagina’s zelfverheerlijking van het College. Bij Rodi zal men met de verkoop van extra pagina’s aan de gemeente op dat punt tevreden terugzien op de overstap van hun oud-werknemer.

Terugkijkend

Het afgelopen jaar is niet wat betreft de politiek en bestuur in Dijk en Waard niet bepaald vrolijk makend geweest. Het lijkt een ingeslapen zooitje die maandelijks hun traktement opstrijken en het verder allemaal maar laten gebeuren. De hierboven geschetste kwestie rond de bouwvergunning voor het pand aan de Stationsweg in Broek op Langedijk is daar al een duidelijk voorbeeld van. De gelatenheid die bij de raadsleden van bijna alle partijen is terug te zien in de schriftelijke vragen die zij aan het College stellen. De enige uitzondering in de raad van Dijk en Waard is de partij van Carmen Bosscher. Laat ik vooropstellen dat ik persoonlijk moeite heb met de naam van deze landelijke partij van een huisjesmelker en daarom de naam ook niet noem. Wat betreft de vragen die Bosscher schriftelijk stelt, behoort zij eerder tot een partij die schuurt aan GL/PvdA, D66, CU en 50Plus dan aan de eerdergenoemde huisjesmelker. Partij Bosscher was in ieder geval voor veel inwoners van Dijk en Waard duidelijk aanwezig en dat zou voor de andere partijen tot voorbeeld kunnen zijn. Als de schriftelijke vragen over 2023 aan het College bepalend zouden zijn voor de kwaliteit van de partijen dan zou de uitslag als volgt zijn;

Als we naar de maatschappelijke en sociale inhoud van de vragen kijken dan kunnen we stellen dat er aan de nummer één niets veranderd, maar dat de nummers twee en drie tot onder nummer zes zakken.

Afsluitend

Geef een reactie