Misschien iets voor het vragenuurtje?

Als dagelijks wandelaar door mijn gemeente zie je soms zaken die echt te verbazingwekkend zijn voor woorden en je begrijpt dan ook wel snel dat je nimmer een lokaal bestuurder of politicus wandelend tegenkomt. De afgelopen maanden heb ik van vrij nabij de aanpak van De Punt kunnen aanschouwen.

Hoe een deel van de Spanjaardsdam werd weggehaald en verlegd en daar waar de weg eens was allemaal nieuwe boompjes, struiken en bollen werden gezet. De fietspaden werden aangepakt, mooi nieuw zwart asfalt en op de kruisingen rood asfalt.

Een enorm project, zeker met de verlenging erbij. Kosten nog moeite leken te worden bespaard, MAAR . . . . ergens in het traject moet er een wijsneus zijn geweest die besloot dat het goed was toch iets te moeten besparen en het fietspad vanaf de Vreekesweid tot aan de nieuw aangelegde rotonde heeft men onaangeroerd gelaten.

Een tegelpad waar al meer dan tien jaar geen onderhoud aan is geweest, ligt daar als een lelijk misplaatste etterpuist nog verder weg te rotten.

Ik weet niet onder wiens zijn/haar verantwoording dit project valt, ik schat in de mobiliteitsportefeuille als het om aanleg gaat en dan dit niet aangepakte stuk misschien onder wegonderhoud valt. Het blijft echter een raar gezicht en ik schat zo in dat als er nu alsnog moet worden besloten om dat stuk fietspad mee te nemen en te asfalteren het flink meer zal kosten dan als het in de totale aanbesteding zou zijn meegenomen.

Ik zou het toch zeer op prijs stellen als we daar via de gemeentelijke pagina door de sterreporter uitleg over zouden krijgen. Daar zou een interview met de verantwoordelijk wethouder beter tot zijn recht komen dan zo’n niets zeggend niemendalletje met een nieuwe visieloze wethouder.

Je zou als je dit zo ziet en dan ook nog, waar dit college elders geleend geld kwijtscheldt, denken dat met dit stukje onbehandeld fietspad de financiële balans van de gemeente in evenwicht is gebracht.

Gelukkig voor het college dat ik niet in de raad zit, want ik zou er zeker een vraag over hebben gesteld en ook waarom dit soort zaken zo moeizaam worden gecommuniceerd, al is dat laatste eigenlijk ook wel te verklaren.

Foto’s; Martin Wagenaar.

Geef een reactie