Niets is ons te gek! Aanvullend.

Vandaag liep ik voor het eerst dit jaar alle raadsstukken van Dijk en Waard weer eens door en ook bekeek ik de ingediende moties.

Een motie ‘vreemd aan de orde van de dag’ viel mij wel heel erg op. Een motie van ChristenUnie en VVD samen, op een moment dat nog niet bekend was dat de VVD uit de coalitie zou worden gewipt om plaats te maken voor een coalitie GroenLinks, ChristenUnie en PvdA. Het was een motie om ‘duurzame’ koffie en thee bekers in te wisselen voor stenen bekers. In november staakten in de gemeenteraad de stemmen over deze motie vreemd aan de agenda. De helft van de raad had blijkbaar vreemde gedachten bij dit voorstel.

Dat de ChristenUnie zich opwerpen als beschermers en bewakers van God’s paradijs op aarde dat is nog wel te begrijpen, vreemd, zo niet verdacht is dan de opstelling van een hier in meegaande VVD.  “De vleesetende en vlieglustige rechterflank van de VVD, die zichzelf ‘Klassiek Liberaal’noemt beschouwt deze problematiek nog steeds als een ver-van-mijn-opritprobleem”, alsdus de NRC van vandaag.

Het verbaast mij echter als inwoner van Dijk en Waard dat er in deze gemeente partijen zijn die aan dit soort geneuzel aandacht besteden. Is er echt niks beters voor jullie te doen?Lever dan in ‘godsnaam en liberaalnaam’ bij de volgende verkiezingen geen kieslijst meer in, maar meld je aan als vrijwilliger bij een voedselbank of iets dergelijks.

Dijk en Waard heeft ‘DUURZAME’ en thee bekers, afbreekbaar en dat willen jullie vervangen door bekers gemaakt van klei (chinaklei), gebakken in ovens van boven de 1000 graden en die moeten worden geglazuurd met ijzerhoudende glazuur, na iedere bijeenkomst of vergadering worden afgewassen in een energie slurpende vaatwasser en als ze in een ‘heftig’ debat sneuvelen moeten ze weer worden vervangen. Die koffiebekers zijn éénmalig, maar je kunt zo’n beker op het gemeentehuis meerdere keren gebruiken, zeker als je een milieubewuste ambtenaar treft.

Ik krijg sterk het gevoel dat deze samenwerking tussen de JudasUnie en Christusdemocraten vanaf het begin geen zuiver koffie is geweest.

Geef een reactie