Op de wethouders van Dijk en Waard kan worden bespaard!

Vanmorgen konden we in de Alkmaarse krant lezen dat de zestien aangesloten gemeenten in de GGD Hollands Noorden moeten opdraaien voor de strop van ruim 3,9 miljoen euro na het mislukken van een ICT-project voor een nieuw digitaal kinddossier.

Gemiddeld komt dat voor ons als bewoner neer op 5,31 euro, als je dat afzet tegenover de kosten die door Nico Vader worden bespaard voor het maken van een kloetje, mag het eigenlijk geen naam hebben. Voor het eind van de week zal de ‘lightfoot’ journalist van deze krant wel weer in een hele pagina uitweiden over het feit dat er alweer een aanbod van Vader ligt om een spaarvarkentje te lassen, zodat wij met zijn allen daar de 5,31 euro in kunnen stoppen. Over het hoe, waarom en hoelang nog zal je ze in het Alkmaarse suffertje niet horen. 

Het hele project heeft in totaal 13 miljoen euro gekost dat moeten (?) de drie gezondheidsdiensten van Utrecht, Twente en Hollands Noorden ophoesten?

Ik heb geen idee wie in deze kwestie zijn/haar handtekening heeft gezet onder de overeenkomst, maar die persoon is toch duidelijk zeer onbekwaam voor een dergelijke functie.

Als je tegenwoordig een auto koopt dan heb je al vijf tot tien jaar garantie op onderdelen en hier is iets aangeschaft dat niet blijkt te werken.

Je mag toch aannemen dat zo’n flierefluiter die de aankoop doet wordt gecontroleerd door een bestuur. Dat moeten toch wel een behoorlijk aantal mafkezen bij elkaar zijn geweest om het zover te laten komen. Die bestuursleden die blijven op dit moment volledig buiten schot want ze hebben zich verzekerd van een langdurige juridisch kwestie en dan kan je, helaas, niets naar buiten brengen omdat het nog onder de rechter valt.

Eén van de mafkezen in het Algemeen Bestuur is de Dijk en Waard wethouder Gerard Rep. Na een voor Langedijk gelukkige hele korte periode dat hij daar wethouder was, heeft hij zijn kont zodanig kunnen draaien dat hij op het pluche van en namens LokAal Dijk en Waard is komen te zitten. Een partij waar het voornamelijk gaat over lootjes voor kerstbomen en andere burgertruttigheden, welke laatste door hen worden gezien als identiteit.

Je hoeft om de naam van Gerard Rep te kunnen dragen niet echt kwaliteiten te hebben, maar voor het uitoefenen van de functie van wethouder mag je toch wel eisen stellen.

Gelet op de samenstelling van zijn fractie is daar weinig hoop op, maar zowel de rest van de coalitie en de oppositie zullen uit dit geval hun conclusies moeten trekken; “Weg ermee!”

Alles wat de inwoners van Dijk en Waard overbodig op kosten jaagt moet gewoon weg.

(tekst gaat onder foto’s verder)

Als we de website van Dijk en Waard bekijken wat we aan wethouders hebben lopen dan valt wel heel erg op dat we met het vertrek van de VVD-wethouder er nu één hebben die, blijkens de gemeentelijke informatie, een klaploper eerste klas is.

Vijf van de zes wethouders zetten zich ergens voor in. Nu is dat bij Rep wel heel discutabel, maar Fred Ruiten, wethouder namens GroenLinks, PvdA en GristenUnie, die doet echt helemaal niks. Die lijkt, als je zijn foto aanklikt, salaris te ontvangen, terwijl hij zich nergens voor hoeft in te zetten. Te oordelen naar zijn nevenfuncties schnabbelt hij zich drie slagen in de rondte.

Laat ik wel stellen dat Fred Ruiten een zeer aimabel mens is en hij mag van mij best in het College, maar dan moet hij wel duidelijk wat voor ons als inwoner gaan beteken. Mijn oplossing zou zijn; Gerard Rep bij het politieke vuilnis en Ruiten op zijn plek, want als je drie partijen kunt vertegenwoordigen dan kan je dat ook voor een vierde partij.

Met vijf wethouders kan hetzelfde werk worden gedaan en met de besparing op de zesde wethouderszetel kan het financiële lot van de inwoners van Dijk en Waard worden verlicht.

Geef een reactie