Toeristische promotie van Langedijk is weggegooid geld!

Ik kreeg op de Broeker jaarmarkt bij de kraam van Toeristische Promotie Langedijk, dat schijnt een club te zijn die binnen de gemeente Langedijk meepraat over de toeristische promotie van onze gemeente en daar schijnen ze ook subsidie voor te ontvangen een kaartje van Langedijk. Met een beetje ‘ongeluk’ hebben ook de in de folder genoemde bedrijven een financieelsteentje bij gedragen aan de ontwikkeling van dit kaartje. Als dat zo is dan worden ze wel heel ernstig gedupeerd, want men maakt gebruik van een kaart uit het jaar nul, nou beetje overdreven, want het is al kleurendruk, maar de kaart is van minstens 8 à 10 jaar geleden.

De laatste tijd maakt men promotie voor de Broekervaart, dat is een ophaal- en wegbrengservice met een open rondvaartboot vanaf de Broekerhoek bij Heerhugowaard naar de haven van Broek op Langedijk. Nu wordt deze service maar beperkt verleend en zullen de mensen die met de trein komen en Langedijk willen bezoeken een kaart moeten gebruiken om lopend naar Langedijk te gaan als ze de boot hebben gemist.

Het Havengebied aan de Westdijk ontbreekt, net als de haven waar de Westdijk nu in een boog om heen gaat. Je bent dus vreemd en volgt de kaart en binnen vijf minuten ga je twijfelen aan jezelf en/of de organisatie die jou zo graag naar Langedijk wil halen, want er klopt geen ruk van de kaart.

Dan hebben we het nog maar niet eens over de ontsluiting van het Westerdel via De Punt die uitkomt op de rotonde in de WestelijkeRandweg. Volgens het kaartje moet u doorrijden tot de Middelmoot.

Het Westeinde in Broek op Langedijk loopt al heel lang niet meer vanaf de Chips tot voorbij het winkelcentrum. Het nieuwe Westeinde loopt vanaf de rotonde waar ook De Punt op aansluit tot het Winkelcentrum en buigt dan af om over te gaan in de Dubbele Buurt. Het Westerdel is al weer een aantal jaren bewoont.

Gaan we naar Noord-Scharwoude dan missen we op bedrijventerrein De Mossel in ieder geval de Oester en aan de andere kant de woonwijk die wordt gerealiseerd op het voormalige veilingterrein.

Dat je wat leuks wilt doen in je vrije tijd dat is prima, maar laat de inwoners van onze gemeente niet opdraaien voor prutswerk dat wordt geleverd. Er wordt over behoorlijk wat investeringen gesproken zoals “Langedijk ontwikkeld met water” en dan vind ik niet dat je daar amateurs bij betrekt die dat moeten gaan promoten.

Stop dan met die investeringen of laat anders als gemeente zien dat het je over de hele linie ernst is. Zet een goede organisatie neer en laat die vrijwilligers de buurtbus gaan bemannen, zodat de toeristen met de bus van het station kunnen worden gehaald en wij als inwoners een goede busverbinding hebben met station Heerhugowaard.

Geef een reactie