Wie zwijgt, stemt toe

Met enige verbazing las ik hedenmorgen in de Alkmaarse krant over de vragen die Kloris de Boer van LokAal Dijk en Waard aan het college stelde over het tractorpulling-evenement Power Valley dat op 12 en 13 mei gehouden wordt op de Festivalweg 1 bij het Geestmerambacht.

Vorig jaar was er op dezelfde locatie op 14 en 15 mei precies hetzelfde festival en ook toen viel het in het broedseizoen en toen al was Kloris de Boer raadslid in de gemeenteraad van Dijk en Waard. Niemand heeft toen ook maar iets van deze pluchegeile LokAal Dijk en Waarder iets gehoord.

Blijkbaar heeft het wekelijkse overleg tussen de LokAal Dijk en Waardwethouders met hun fractievoorzitter besloten dat er dit jaar iets meer publiciteit moet worden gemaakt en wie kan je dat beter laten doen dan de schaamteloze en pluchegeile Kloris de Boer. De volgende keer is het weer tijd voor een vragensteller van Kleurloos Langedijk afkomst binnen die partij en dan weer tijd voor iemand van de Langedijker behangpartij. Het valt allemaal binnen de strategie om bij de volgende verkiezingen de grootste partij plucheplakkers te worden.

Vanavond wordt Kloris al op zijn wenken bediend, want tijdens het vragenuur in de raad gaat het college de vragen beantwoorden. Het antwoord kan heel simpel zijn: De vergunning is onder dezelfde voorwaarden en omstandigheden afgegeven als in 2022 en heeft de instemming gehad van de volledige raad, want wie zwijgt stemt toe. Dat LokAal Dijk en Waard een jaar na dato een keer wakker lijkt te worden is op zich al bijzonder al is het mosterd na de maaltijd. Slaap maar rustig verder.

Vanavond viert de fractie van Dijk en Waard Onafhankelijke Partij waarschijnlijk wel een feestje na de raadsvergadering vanwege het feit dat superplucheplakker Jan Kramer ‘definitief’ zijn biezen pakt en verder gaat plakken in Leusden. Benieuwd waar hij na Leusden weer zal opduiken.

Geef een reactie