U leest...

geen categorie

Heerhugowaard had ooit de luxe een visionair in te huren.

Op de foto de op 5 april 2022 overleden architect en stedenbouwkundige Ashok Bhalotra. Foto van de website van Kuiper Compagnons.

Na vandaag bekend werd overleed op 5 april j.l. de architect en stedenbouwkundige Ashok Bhalotra te Rotterdam een man waar menig rijder over de N242 bijna dagelijks de naam van ziet als hij voor of na het spoorwegviaduct onder de fietsbrug door rijdt en die de geestelijk vader van “Stad van de Zon” in Heerhugowaard is geweest.

In die twee laatste woorden van de vorige zin zit de triestheid verweven van wat er sinds 1 januari 2022 is ontstaan uit de samenvoeging van Langedijk en Heerhugowaard, het gevoel; dat is ooit geweest.

Hetgeen geen afbreuk doet aan het werk dat Ashok Bhalotra ons naliet in Nederland en ook daarbuiten. De plaatsvervangend burgemeester van Dijk en Waard liet van zijn deelneming blijken, maar wat krijgt het huidige raadslid daarvan mee? De meesten van hen zullen die brug wel nooit hebben gezien, omdat zij via de Zuid- of Oosttangent de N242 oprijden en historisch ook geen flauw idee hebben hoe deze regio tot stand is gekomen.

De huidige bestuurders varen in de ontwikkeling van Dijk en Waard blind op een zichzelf benoemd dorpsdichter of beheerder van een ‘historische’ schuitenhelling.

Discussion

One Response to “Heerhugowaard had ooit de luxe een visionair in te huren.”

  1. Ashok Bhalotra was de ontwerper van de HAL structuurvisie met de rode, de blauwe en de groene loper. Zeker een visionair en een van de grootste stedenbouwkundigen van de afgelopen decennia. Het meest bekend is hij als ontwerper van de Amersfoortse wijk Kattenbroek.

    Posted by Hans de Graaf | 16 april 2022, 00:34

Post a Comment

Archief