Irma Schrijver, voormalig raadslid en wethouder van Langedijk, overleden.

Gisteravond, 8 januari 2018, voor aanvang van het seniorenconvent maakte Piet van Kleef (GroenLinks) bekend dat zijn partijgenote Irma Schrijver was overleden.

In de periode 2002 – 2006 toen ik de gedrukte versie van Schaduwrijk Langedijk uitbracht, was Irma fractievoorzitter van de tweemansfractie van GroenLinks. Irma was een heel gedreven sociaal maatschappelijk raadslid die heel toegankelijk en openstond voor de Langedijkers.

Irma was tussen 1980 en 1998 beleidsmedewerker voor de Tweede Kamerfractie van GroenLinks. Van 1998 tot 2001 was zij sectorhoofd maatschappelijke zaken met als taakvelden burgerzaken, sociale zaken, welzijn, onderwijs, zorg en cultuur. Zij was nauw betrokken bij de fusie van de gemeenten Bergen, Egmond en Schoorl. Van 2001 tot 2010 was zij sectorhoofd bij de gemeente Wervershoofd. Van 2010 tot 2014 was zij wethouder van Langedijk met in haar portefeuille sociale zaken, Wmo, ouderenbeleid, jongerenbeleid en milieu. In die hoedanigheid heef zij in het laatste jaar van haar wethouderschap al haar energie gericht op het tot stand brengen van een sociale dienst Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk (Haltewerk). Van juli 2014 tot april 2015 werkte ze als programmamanager decentralisaties voor de gemeente Medemblik.

Het is jammer geweest dat Irma als wethouder voor Langedijk niet meer terugkwam na de verkiezingen in 2014. Aan haar kwaliteiten heeft het toen niet gelegen. Het had veeleer te maken met de wijze waarop de GroenLinksfractie in de periode 2010-2014 zich onmogelijk had gemaakt bij de coalitiepartners.

Wat dat betreft wordt er weinig rekening gehouden in het politieke spel met de kwaliteiten van mensen.

Van alle raadsleden en wethouders die ik de afgelopen jaren heb meegemaakt zal Irma mij altijd bijblijven vanwege haar kennis en gedrevenheid en inzet voor het publieke belang.

Geef een reactie