Je bent een halve zool als je je voelt aangesproken door “Rotte kool”!

Uit het jaarverslag 2017.

Millenniumgemeente Langedijk in 2017

Bij zijn afscheid als burgemeester ontvangt Hans Cornelisse het eerste exemplaar van de uitgave ‘Rottekool, het boek’. Dat bevat een selectie van de 2 artikelen die in 2016 zijn verschenen in het Langedijker Nieuwsblad. Het boek is daarna verspreid onder tientallen relaties en geïnteresseerde lezers.

Op de site Rottekool en de gelijknamige Facebookpagina zijn ruim honderd satirische berichten geplaatst. Daarin wordt de draak gestoken met duurzame, lokale ontwikkelingen. De berichten zijn populair, vooral onder jongeren: zestig procent van de volgers op Facebook is tussen de 18 en 35 jaar oud. Ruim 1.000 lezers liken de Facebookpagina en er zijn ruim 1.000 volgers van de site. De hoogste score haalde het bericht over het kermisbier; dat bereikte via Facebook 324.135 (!) personen. In 2017 trok de website bijna 85.000 lezers die in totaal iets meer dan 114.000 pagina’s bekeken.

Op zich kan ik me wel voorstellen dat Muurling en Planken moeite hebben met ‘rotte kool’. – Ten eerste;  zijn de twee  zichzelf benoemde critici het zelf die niet tegen kritiek kunnen. Ten tweede;  zijn er in Langedijk, maar twee inwoners die in hun ogen in Langedijk gelijk hebben. Ten derde; het doet blijkbaar zeer als anderen meer aandacht op zich weten te vestigen en daar via een jaarverslag naar de raad toe verantwoording over mogen afleggen. Ten vierde; ze zijn zielig geworden en blijkbaar neemt niemand hen nog serieus.

 

 

Geef een antwoord