Zo maar wat foto’s 1.

We hebben het over zo’n negentien jaar geleden. Toen waren raadsvergadering ook nog wel aantrekkelijk om bij te wonen. Het was er warm en je kreeg koffie en met een beetje geluk na afloop nog een glaasje wijn of bier. Kortom er viel toen nog wel wat te bespreken. En zonder al teveel op de kleine punten in te gaan, was het er ook vaak nog heel gezellig.

Hart voor Langedijk/D66 had toen nog wat in de melk te brokkelen. Ze hadden een VVD-er als wethouder en Nico Emmer zat uitgerangeerd achter de raadstafel. Ze waren ook toen al Hard voor Langedijk.

En daarom moesten we ook soms wel met zijn allen een kopje koffie op de Vroedschap gaan drinken om ze in de gaten te kunnen houden.

Voor we er weet van hadden, waren we in Langedijk drie lokale partijen rijker en evenredig langer zijn de raadsvergaderingen geworden. De koffie en het glaasje zijn met de lokalen ook snel vergeten. De opeenvolgende Colleges hebben blijkbaar gedacht dat het gewauwel alleen maar erger zou worden als ze er een glaasje bij te drinken zouden krijgen.

Voor de fractievoorzitter van HvL/D66 had het geëmmer net als zijn kiezers in 2006 lang genoeg geduurd en stapte hij op. Helaas leidt goed voorbeeld bij de lokale partijen niet automatisch tot goed volgen. De politiek lokaalgeliefden zijn inmiddels weer innig met elkaar tot één partij versmolten.

Geef een reactie