“Niemand is zo blind als wie niet wil zien”. (2)

Trok ik in mijn eerste artikel, gisteren, nog mijn twijfels over het door de gemeente Langedijk gehouden geluidsonderzoek, vandaag werden die twijfels weggenomen.

Je zou bij een geluidsonderzoek toch denken dat zo’n onderzoek ter plekke wordt gedaan door geluidsmetingen. Helaas voor de bewoners van het Westeinde zitten we midden in een lockdown en werken we met zijn allen vanuit huis. Niet alleen onze Langedijker verkeerswethouder zit thuis vanachter zijn computer Langedijk te besturen, maar ook ingenieur Erik Olink van het bureau M+P blijkt voor dit gedegen laatste geluidsonderzoek vanuit huis te hebben gewerkt. Op zijn computer had hij daarvoor nog een computermodel zitten dat hij heeft gebruikt. Of dat nog het model was dat hij 10 jaar geleden voor een onderzoek op dezelfde plek heeft gebruikt is niet echt bekend hier, maar blijkbaar heeft hij, met de wetenschap dat in deze periode 80 % van de bevolking blijkbaar thuis werkt, de verkeersbewegingen in zijn model daarop aangepast.

Dat lijkt op kiezen voor de makkelijkste weg, maar misschien mocht het onderzoek wel niet al te veel kosten. Daarom lijkt Langedijk met M+P het juiste bureau te hebben gekozen, want bureau M+P heeft een duidelijke visie waar elke opdrachtgever mee uit de voeten kan.

Zo zeggen ze over zichzelf dat ze “Mensen met oplossingen” zijn. Sterker nog “Er is altijd een oplossing” en “Wat er nog niet is, maken we zelf”, want ze zijn “Veelzijdig en wendbaar” en wees gewaarschuwd “We duiken in uw werkveld”.

Kortom ir. Erik Olink moet wel een creatief baasje zijn om volledig in de lijn van de missie en visie van M+P te kunnen werken.

Als je zo af en toe met raadsleden van Langedijk spreekt dan hoor je nog wel eens wat en er zijn raadsleden die vinden al dat geklaag van de burgers echt helemaal niets, want het zijn de bewoners zelf die ervoor gekozen hebben om langs een ontsluitingsweg te gaan wonen. 

Gelukkig zijn er binnen de raad van Langedijk ook nog lichtpuntjes. Wim Nugteren van de Christen Unie behoort nog tot de raadsleden die zijn werk heel serieus neemt. Ter plekke zich laat informeren en ook doorpakt als hij daar de noodzaak toe ziet.

Wat zal de rest van de raad op dit punt gaan doen? Sterker nog; Moet die raad van Langedijk nog wel uit 21 leden bestaan, want “Niemand is zo blind als wie niet wil zien”. 

Geef een reactie