Toen winters nog winters waren.

Deze foto uit 1920/1921 is al heel lang in ons familiebezit en tot voor kort wist ik alleen dat mijn opa, Muus Wagenaar, zittend tweede van rechts op de foto staat. Het heeft even geduurd, maar deze foto moet in 1920 of 1921 zijn gemaakt.

Zittend ziet u het bestuur van “Wintervermaak” de ijsvereniging van Broek op Langedijk welke in 1897 werd opgericht en in 1920 zo’n 450 leden telde.

De foto is gemaakt op het water tussen de lighallen van Museum Broekerveiling en de Dorpsstraat van Broek op Langedijk, ter hoogte van het huidige appartementencomplex, v.h. bollengebouw en de kistenfabriek/aannemer Vroegop.

Het bestuur bestond in 1920 uit J. Wieling, voorzitter; W. Blok, secretaris; M. Wagenaar, penningmeester; P. Koedijk Dz, lid. De naam van de magazijnmeester, links op de foto heb ik nog niet kunnen achterhalen. Iedere vereniging had in die jaren ook een bode die tijdens de vergaderingen assisteerde en de zaalopstelling klaarzette. Voor deze werkzaamheden ontving de bode veelal een vergoeding. Voor “Wintervermaak” was Sjoerd Maakal in 1920 benoemd.

Geef een reactie