Trinitas College toont in reclameborden waar ze werkelijk voor staan!

trinitas2Rondom het winkelcentrum Broekerveiling wordt al een jaar lang hard gewerkt aan de uitbreiding van het winkelcentrum. De werkzaamheden lijken prima op schema te liggen en rondom de nieuwe parkeerterreinen heeft de gemeente Langedijk ook de nieuwe aanplanting voortvarend aangepakt.

Het oogt in ieder geval fraai, tenminste dat was de indruk die ik daar van had. Helaas wordt die aanplant op dit moment door het Trinitas College behoorlijk ontsierd. Het schijnt zo te zijn dat er in de Algemene Politie Verordening (APV) van Langedijk heel veel is toegestaan met betrekking tot reclame-uitingen aan de openbare weg. De borden van Trinitas staan nog gewoon geplaatst om de lantaarnpalen in de gemeente. De politieke groepering Hard voor Langedijk, die zoveel liefde voor de gemeente toonde in de verkiezingstijd, presteerde het zelfs om de verkeersborden te gebruiken. Kortom veel is op gebied van reclame in Langedijk toegestaan. Aan de wijze waarop borden geplaatst worden kan je echter wel aflezen welke intentie men heeft met de gemeente en wat je zoal van ze kunt verwachten. Dat je echter zover gaat om de perken van de gemeente erbij te betrekken en de poten van je borden dwars door de struiken te plaatsen, lijkt mij toch een stapje te ver gaan. Van de opleidingen van Trinitas College kan je in ieder geval, gelet op de plaatsing van hun borden, niet verwachten dat dit instituut je kinderen respect bij zal brengen voor andermans eigendommen.    Detrinitas1 katholieke waarden en normen die vroeger hoog in het vaandel van Don Bosco-MAVO en Han Fortmann stonden zijn blijkbaar bij het opgaan in Trinitas verdwenen.

Handhaving van de APV zal wel niet mogelijk zijn. Als er al wat over in staat dan valt er van de orde handhaver op de Vroedschap niet veel te verwachten. Deze zal het wel te druk hebben met het schrijven van een column.

Geef een reactie