Beste heer Nugteren en buikspreekpop van Klaas Zwart,

Jullie lijken je ontzettend druk te maken over het feit dat de gemeente Langedijk inzake ‘groensnippers’ met twee maten meet, maar wat te denken van de interpretatie “Grootste camping van Nederland” waar u als onderdeel van bestuur deel van uitmaakt.

U trekt daar probleemloos 100.000 euro met uw buurgemeente vooruit en belooft de inwoners dat boa’s de andere kant op zullen kijken bij een overtreding.

De door u financieel ondersteunde organisator Stijn Otterdijk stelt dat met uw instemming de Colleges hebben besloten “dat er wat soepeler wordt omgegaan met bepaalde regels. Op de camping wordt niet gehandhaafd, mits het een zooitje wordt”.

Meten met meerdere maten!

Vandaag valt op “Langedijk Centraal” te lezen dat ons gemeentebestuur de campingregels lijkt aan te passen, zonder dat ze op de site van de camping worden genoemd. Het komt erop neer dat jongelui niet van bruggen mogen springen, want zegt het bestuur; “Bespaar jezelf een boete van 140 euro en kom heelhuids thuis”.

Met hoeveel maten wordt er niet gemeten in onze gemeente en wat valt er nog te verwachten van het aantal in de komende fusiegemeente?

Daar horen we jullie beiden niet over. Nu kan je van jongelui ook niet verwachten dat zij verkiezingskassen zullen spekken. Je hebt tenslotte als je wat door spaart voor niet al te veel geld een zodiac die sneller dan die van je vriendjes gaat. 

Den Haag heeft de afgelopen tijd kennis gemaakt met bestuurlijk cliëntelisme en het is toch wel heel bijzonder om te zien dat twee splinterpartijen in Langedijk zich meer druk lijken te maken om een iets beter gesitueerde buurt dan dat zij er wat aan gelegen laten dat geldende regels in de hele gemeente normaal worden nageleefd. Je zult mij niet horen zeggen dat zoiets hier speelt, maar de indruk wordt toch wel gewekt. 

Dan heb ik het nog niet eens over de stilte die er bestaat vanuit bijna alle politieke partijen, met uitzondering van D66, over misbruik van het corona-potje van 100.000 euro. Van het virus is bekend dat het de longen flink kan aantasten. In Langedijk bestaat de indruk dat het de hersens van raadsleden en College heeft aangetast. Er ligt nog een behoorlijke taak hier voor het RIVM. Hopen dat er nog wat in het coronapotje zit om dit onderzoek te kunnen bekostigen.

Geef een reactie